Sa ekološke planine Radan.

Potpuno prirodno, bez veštačkih boja i aroma.

Dana likeri

proizvodi

Liker je aperitiv žestokog i slatkog ukusa, pije se pre obroka, pomaže pri varenju i podstiče apetit.

Aromatiziran je lekovitim biljem i takav spoj divljeg voća i bilja daje zapanjujuća lekovita svojstva i to: pospešuje apetit, razvija senzualnost, ima moć afrodizijaka, obnavlja ćelije, smiruje nervnu napetost, poboljšava imuni sistem, krvnu sliku, smanjuje pritisak i krepi organizam.

 


ISTORIJA LIKERA


Liker je u srednjem veku stvorila Mantenon, žena Francuskoga kralja LUJA XIV, da bi okrepila svog supruga, koji je već bio upoodmaklim godinama života.

Tada ih je konzumirala samo bogata vlastela, kao simbol velikog zadovoljstva. Kasnije su preneti u Italiju i bili su za svakim stolom. Posle toga su stigli i do nas, mahom su ih konzumirale žene, ali danas ih podjednako piju i muškarci jer pojačavaju energiju i stimulišu organizam.

Dana je sa velikom ljubavlju isprobavala recepturu za spravljanje likera da bi Vam prezentoovala ovo božansko piće bez hemikalija, sa garancijom kvaliteta.

O DANI

Vlasnica proizvodnje i recepata Slobodanka Simić Dana rodjena je u selu DRAGI DEO, u prelepom podnožju planine Radan, gde se rodila ideja za preradu ekoloških šumskih plodova i lekovitog bilja. Selo Dragi Deo poznato je iz listorijskih zapisa, da je tu postojao rudnik dragog kamena, zlata i srebra od kojih se pravio skupoceni nakit koji su nosile mnoge kraljice i carice širom sveta. 

Detinjstvo je provela u prirodi i još tada je raspoznavala svaku biljku, a kasnije je saznala i lekovita svojstva biljaka. U ranoj mladosti je osetila i doživela prirodu i odnose koji vladaju u njoj. Šumske plodove je konzumirala pri povratku iz škole udaljene 8km i oni su joj davali izdržljivost i odlično zdravlje, što se primećuje i dan danas.

Sremuš joj je bio jedina salata u rano proleće, a kopriva i livadsko zelje obavezni sastojci u pitama. Na ličnom primeru je Dana isprobala čarobnu moć šumskog voća i lekovitog bilja, pa je htela da ih istrgne iz zaborava i preradi u omiljene proizvode: liekre i eliksir sremuša.

Dana likeri i Sremuš eliksir stidljivo su se pojavilli pred najezdom hrane zatrovane pesticidima i toksinima. Dana sarađuje sa širom naučnom javnošću, profesorima univerzitetam poznatim travarima i laboratorijama koje su sertifikovane za bavljenje ovom delatnošću.

POČETAK PROIZVODNJE

Dana se bavi proizvodnjom likera od 1985 god. Ali tada samo za svoje prijatelje i rođake, koje je većinom poklanjala i slala u inostranstvo čekajući potvrdnu reakciju, koja je zasluženo i došla.

Sa odlskom u penziju, intenzivno se bavi voćarstvom i pripremom likera, rakije i eko hrane. Dana je među prvima registrovala poljoprivredno domaćinstvo, kao i  malu radionicu za preradu voća, povrća i lekovitog bilja. Prva je u kraju podigla zasade Aronije još 1990 god. i prenela gajenje na celu Srbiju, kao i zasade ruske džanarike, koja je stona sorta, ali se od nje peče i rakija.

OSNOVICA DANINIH LIKERA

Osnovica svih daninih likera je: ekstrakt šumskog voća, lekovitog bilja i domaća šljivova rakija. U bocama Daninih likera utkane su senzualne niti dragulja, koji bude sva božanska čula i daju rajsko zadovoljstvo.

Šumsko voće koje Dana prikuplja u podnožju ekološke planine Radan, sazreva pod budnim, svetlim očima zvezda, boju duge dobija od zlatnog zagrljaja sunca, moć afrodizijaka od srebrne kapi rose, a opojni miris i ukus od mesečevog bljeska.

 

 

SVOJSTVA DANINIH LIKERA

Čudesni spoj ekstrakta šumskog voća, lekovitog bilja i čiste domaće rakije daje mnoga lekovita dejstva: pojačava imunitet, snižava krvni pritisak i holesterol, poboljšava rad srca, za miran san, kao prirodni sedativ, za senzualnost i kao afrodizijak. Deluje profilaktično i dijeto-terapeutski na organizam. Dana je isprobavala trajnost likera i najvažniji šumski plod kupinu odbacila, jer taj liker traje samo 1 godinu.

Za vas je Dana stvorila kolekciju dugotrajnih likera od: aronije, trnjina, drenjina, crnog gloga, cvetni liker, liker od šipuraka i ruža i omamljujući liker od šumskih ljubičica. Dana želi da upozna širu javnost o lekovitim svojstvima ovih likera stvorenih od endenskih vrsta biljaka koje se mogu jedino naći na planini Radan.

OSTALI DANINI PROIZVODI SU:

Biljna rakija sa 28 vrsta lekovitog bilja, osvežava i krepi organizam, kao i anti-toksin. Pije se izjutra po 1 čašica pre jela da bi vas probudila i spremila za novi dan.

Eliksir od sremuša - Eliksir Mladosti, koji ima preko 16 lekovitih dejstava i spada među 4 najlekovitije biljke.


Ostale vrste rakija su jabukova, od šljiva Stenlej i moravke šljive.

"Dana“ asortiman čine:

Aromatizovani likeri
Biljna rakija
Domaća rakija
Program slatke zimnice (Džemovi, Slatka, Sokovi i Pekmez)
Program slane zimnice (Ajvar, Pinđur, Ljutenica, Zeleni Ajvar)

RECEPTI IZ DAVNINA

- Danin omiljeni recept, bukvalno istrgnut iz krila naših pra-baka je - RECELJ. One su ga spremale od odvara šećerne repe i bundeve, čuvale u zemljanim loncima da bi zimi zaslađivale svoju decu. Dana je usavršila recept do tančina i pravi ga od belog vina, bundeve i suvog voća (orah, suvo grožđe, urme, smokve itd). Kao konzervans dodaje zaboravljeni vreli kamen pri kuvanju i pepeo od bukovog drveta.

- Drugi Danin omiljeni recept je ZELENI AJVAR, preuzet takođe od njene bake i sprema se na kraju jeseni od preostalog povrća, zelenog paradajza i šarene paprike.

S' ljubavlju

Slobodanka Simić Dana

 

Povratak na vrh strane      Povratak na početnu stranu

 

Vesti

10. 10. 2017

Dama Godine 2017

Slobodanka Simić je dobitnica nagrade "Dama Godine 2017".

Pročitajte više i pogledajte galeriju.

11. 04. 2015

Sajmovi

"Dana" proizvodi izlagani su na preko pedeset sajmova u Srbiji i regionu na kojima su dobili 10 zlatnih medalja i 3 zlatne plakete za kvalitet. 
  

 

 

Sajmovi na kojima možete kupiti "Dana" proizvode su:

"Dani šljive", Blace

- "Međunarodni sajam fine hrane", Belexpo centar, Beograd

"Festival ženskog stvaralaštva", Niš (gde je Dana osvojila I mesto u pletenju)

"Međunarodni sajam rakije", Beograd

- "Etno Sajam Hrane i Pića",  Beograd

- “Zdravo, Domaće, Prirodno", Zaječar

- "Vina", Vrnjačka Banja

- "Zlatne Niti", Vrnjačka Banja

- "Privrede i Preduzetnistva", Niš

- Etno-Sajam "Kruna", Niška Banja

- Međunarodni Festival "Vezenje", Velenje, Slovenija


 

11. 04. 2015

Mediji o Dana Likerima

Pisali su o "Dana" likerima...